Mattssons Lamm

Hyra Stuga på Norr Malma gård

Lägenhet på 80 kvm med 4 + 2 bäddar i flygelbyggnad på natursköna Norr Malma gård 1 timmes bilresa från Stockholm, Uppsala och Arlanda. Hyr boendet per natt eller veckovis. Huset har sjöutsikt över Erken och är beläget i naturreservat med ekar och beteshagar. Gångavstånd till Storholmens Vikingaby och populära Svanberga badplats.

Gården är Krav godkänd med Naturreservat och Natura 2000 områden. Den drivs idag som ett levande småskaligt lantbruk där fåren är en central del av gården. Det finns ca 200 tackor och nästan 300 lamm, som är av rasen suffolk och texel. Hästkörning är också en del i verksamheten. På gården finns 5 st Connemara ponnyer.Vi erbjuder en härligt naturskön plats för såväl avkoppling, bad mm.

Bor gör du i ena västra lgh i flygelbyggnaden.
Vi i familjen bor och verkar på gården med fåren, hästarna, 2 hundar. Sängkläder kan hyras och städservice kan köpas till vid utcheckning

Att göra på gården: Båt finns att hyra, samt lektioner i hästkörning eller häst och vagnturer

Bed & Box: För dig som behöver boende och box i samband med tävling, kurs eller semester.

För bokning och mer information

För bokning och mer information
Via Airbnb Läs mer här

Från Länsstyrelsen Stockholms hemsida:

Norr Malma

”Välkommen in på fina ringlande stigar in i skogen. Vid stranden av sjön Erken kan du bada till storlommens rop. Under de mäktiga jätteekarna växer blåsippor, vitsippor och gullvivor. I barkens håligheter bor fladdermöss och kattugglor. Smyg in så kanske du får se någon av dem.”

Den klara, glänsande sjön Erken och Eddan

Erken är något så ovanligt som en näringsrik sjö med klart vatten. På 1580-talet kallades sjön Jerkan och namnet förknippas med Eddans jarknasteinar, ett ord för stenar i smycken. Namnet anses därför betyda ”den klara, glittrande, glänsande”. Sjön är länets största efter Mälaren.
https://naturkartan.se/sv/stockholmslan/norr-malma